Project Purpose Travel: betekenisvol reizen

PROJECT PURPOSE TRAVEL

Ik wend mijn expertise en ervaring aan om meer bewustzijn te creëren voor de noodzaak en groei van betekenisvol reizen. Ook wil ik de mooie initiatieven die er al zijn op dat vlak onder de aandacht brengen bij de reiziger. De betekeniseconomie en ieders purpose zijn daarin een leidraadDit doe ik niet alleen maar samen met allerlei experts en op allerlei manieren. Mijn doel is om per 1 januari 2019 samen te werken met organisaties die purpose centraal hoog op de agenda hebben staan of dat van plan zijn.

BETEKENISVOL REIZEN

De groeiende vraag van reizigers naar bijzondere ervaringen en de noodzaak van een bewustere uitwisseling met de locals, natuur en dieren komen in een hoog tempo samen. Het morele kompas staat op scherp, het materialistische ‘bucketlist’ gedachtegoed van reizigers raakt langzaamaan passé en ook reisaanbieders vullen People, Planet & Profit aan met Purpose. Een win-win-win situatie die zorgt voor toegevoegde waarde voor iedereen. Het vooroordeel dat duurzaam reizen een hoog geitenwollensokken-gehalte heeft en altijd duurder is, gaat al lang niet meer op. Lees meer.

DOEL? IMPACT IN BEWUST REIZEN

Het doel van Project Purpose Travel is de norm maken van reizen op een manier die goed doet voor de reiziger maar ook voor de dieren, mensen, natuur en cultuur van het gastland. Een positief ingestelde aanpak die niet alleen de ecologische en sociale noodzaak, maar juist ook de benefits van bewust reizen voor de reiziger benadrukt is mijn uitgangspunt.

INHOUD OPDRACHT

Onderzoek doen, trendpresentaties verzorgen, strategisch meedenken en workshops geven om deze trend strategisch door te helpen vertalen staan op de planning. Dit najaar organiseer ik i.s.m. experts van het door mij opgerichte bureau Cherry LAB het Purpose Travel Event dat merken, journalisten en contentmakers die zich bezig houden met betekenisvol reizen, bij elkaar brengt. Op dit platform wordt een plekje ingericht dat betekenisvolle initiatieven van mensen, bestemmingen en organisaties uitlicht.

IMPRESSIE

Hieronder vind je een filmpje (copyright: Vakantiebeurs) en wat slides uit de presentatie op de Vakdag van de Vakantiebeurs van het onderzoek. Het persbericht vind je hier. Wil je de hele presentatie bekijken? Neem dan contact met mij op, dan stuur ik je de hand-out toe!

Bron video: Vakantiebeurs

 

Purpose Travel trendpresentatie 1

Purpose Travel trendpresentatie 2

Purpose Travel trendpresentatie 3

Purpose Travel trendpresentatie 4

Purpose Travel trendpresentatie 5

Purpose Travel trendpresentatie 6

Purpose Travel trendpresentatie 7

Purpose Travel trendpresentatie 8

Purpose Travel trendpresentatie 9

Purpose Travel trendpresentatie 10