over Tessa aan de Stegge

Tessa aan de Stegge - Iran iran

Tessa.

Hoe reizen we nu en in de toekomst? Waarom zijn sommige type vakanties populair en zitten bestemmingen in de ‘lift’? Hoe komt het dat bewuster leven en reizen een hot topic is?

Als travel & lifestyle trendwatcher sta ik – Tessa aan de Stegge –  altijd ‘aan’ om trends, hypes, veranderende consumentenbehoeften en innovatieve businessmodellen die daar op inspelen te analyseren én door te vertalen. Deze expertise zet ik in als trendwatcher, onderzoeker, spreker en als pr- en innovatiestrateeg voor Purpose LAB.

Ik breng door middel van onderzoek in kaart wat er gebeurt en waarom dat gebeurt, en prikkel mensen om na te denken over trends als uitgangspunt. De betekeniseconomie en hun purpose zijn daarin een leidraadTot slot adviseer ik het bedrijfsleven, destinaties en de overheid in de ontwikkeling van een toekomstgerichte en betekenisvolle strategie. En misschien heb je me in de media, congressen of op evenementen weleens voorbij zien komen? Ik ben er regelmatig te gast als expert!

De toekomst? Die kun je zelf vormgeven als je verandering maar durft te omarmen

Wie ben ik?

Ik ben opgegroeid in Twente en besloot al jong dat de wereld een hoop voor me in petto had. Reizen en in het buitenland werken en studeren waren dan ook de redenen dat ik al jong m’n vleugels spreidde. Ik voel me overal thuis, al hebben dynamisch Amsterdam, Twente als retraite-oord en Iran, Colombia, India, Berlijn, Cuba en Noorwegen een speciaal plekje in mijn hart. Opdrachtgevers noemen mij een grensverleggende, oprechte en hands-on persoonlijkheid. Het motto Don’t hate what you don’t understand past bij mij. Het is menselijk om tegen verandering op te zien, toch is er nieuwe visie nodig om met de nieuwe wereld om te gaan.

Het Japanse geheim Ikigai als inspiratie

Ikigai

Mezelf onderdompelen in niet-westers gedachtengoed werkt voor mij verfrissend, reizen naar plekken buiten mijn comfortzone houdt me bij mijn kern. Ik geloof in de Japanse invulling van eenieders bestemming, ikigai, die ik ontdekte op het eiland Yakushima. Bij ikigai komen vier elementen samen: doen waar je goed in bent, waar je van houdt, waar je anderen mee helpt en waar je geld mee verdient. Die magische combi vinden gun ik iedereen. Wat ik in mijn rugzak meeneem is een carrière bij zowel een adviesbureau als een bestemming (VisitNorway) en zeven jaar ondernemerschap waarvan zes jaar als eigenaar van Cherry LAB dat inmiddels een next step heeft gemaakt als Purpose Lab. Komend uit een ondernemersfamilie blijkt de lokroep van ‘zelf doen en zelf creëren’ onweerstaanbaar. Ik ken de rush van iets bouwen en de ups & downs die erbij horen. Mijn Twentse komaf en leven als ondernemer zorgen voor een dosis nuchterheid die het vakgebied trendwatching pragmatisch kan maken.

Purpose LAB

Mensen en merken eerst inzicht geven in mogelijkheden en daarna handvatten om zelf aan de slag te gaan, is waar mijn kracht zit. Mijn bedrijf Purpose LAB staat voor innovatie en bekendheid van de mogelijkheden om bewust(er) te reizen en te leven. Samen met een netwerk van experts doe ik onderzoek, ontwikkel ik pr-strategieën en concepten, StoryMaker Events en workshops. We zorgen ervoor dat initiatieven van bedrijven, overheid en destinaties op het gebied van bewuster reizen en leven het juiste publiek bereiken door ze onder de aandacht te brengen bij de branche, wetenschap en media zoals journalisten, bloggers, Instagrammers en nieuwsmakers.

Bewust(er) reizen: van jouw reis of vakantie óók iets positiefs maken voor het land waar je te gast bent

Bewust reizen

Mijn inspiratie haal ik uit de landen die ik bezoek en de mensen die ik ontmoet. Reizen heeft een paradoxale kant die mij fascineert. Aan de ene kant houdt het de wereld verbonden en verbeter je de lokale welvaart. Aan de andere kant vervuilt reizen het milieu en is zoiets als massatoerisme voor niemand goed. Mijn streven is om een beperkte voetafdruk achter te laten en zoveel mogelijke positieve betekenis te geven aan de natuur en cultuur waar ik te gast ben. Betekenisvol reizen is voor mij de belangrijkste reistrend van deze tijdsgeest.

Ik zet mijn ikigai in om hand in hand trends te ontdekken, te omarmen en voor je te laten werken. Geef je me een seintje als jij en je organisatie klaar zijn voor het avontuur?

Tessa aan de Stegge