over Tessa.

Tessa aan de Stegge - Iran iran

Foto: Sabine de Witte, Iran

Tessa.

future proof

oprecht

bewust

on point

Hoe reizen we in 2018? Waarom zijn sommige type vakanties populair en zitten bestemmingen in de ‘lift’? Hoe komt het dat een bewuste manier van leven en reizen zo populair is bij millennials? Als travel & lifestyle trendwatcher sta ik – Tessa aan de Stegge –  altijd ‘aan’ om trends, hypes, veranderende consumentenbehoeften en innovatieve businessmodellen die daar op inspelen te analyseren én door te vertalen. Deze expertise zet ik met Tessa. in als trendstrateeg, spreker en ondernemer.

Ik breng door middel van onderzoek in kaart wat er gebeurt en waarom dat gebeurt, en prikkel bedrijven, bureaus en bestemmingen om na te denken over trends als uitgangspunt. De betekeniseconomie en hun purpose zijn daarin een leidraadTot slot werk ik samen met opdrachtgevers aan de ontwikkeling van een future proof en betekenisvolle strategie, concept of campagne. En misschien heb je me in de media of op evenementen weleens voorbij zien komen? Ik ben er regelmatig te gast als expert!

De toekomst? Die kun je zelf vormgeven als je verandering maar durft te omarmen!

Wie ben ik?

Het antwoord op de vraag wie ik ben voelt als iets anders dan de vraag wat ik doe, al probeer ik hart en hoofd in balans te houden! Ik ben opgegroeid in Twente en besloot al jong dat de wereld een hoop wonderen voor me in petto had. Reizen en in het buitenland werken en studeren waren dan ook de redenen dat ik al jong m’n vleugels spreidde. Ik voel me overal thuis, al hebben dynamisch Amsterdam, Twente als retraite-oord en Iran, Colombia, India, Berlijn, Cuba en Noorwegen een speciaal plekje in mijn hart. Opdrachtgevers noemen mij een grensverleggende, oprechte en hands-on persoonlijkheid. Het bekende motto Don’t hate what you don’t understand past bij mij. Het is herkenbaar en menselijk om tegen verandering op te zien, toch zijn er nieuwe oplossingen nodig om met oude problematieken om te gaan. Net als iedereen doe ook ik aan koorddansen om werk en privé in balans te houden. Waar krijg ik energie van? Tijd doorbrengen in de natuur, lezen, dansen, yoga nidra, filosofie, paardrijden, op pad met m’n vriend en camperbus en op reis naar onbekende plekken met open vizier.

Ikigai

Mezelf onderdompelen in niet-westers gedachtengoed werkt voor mij verfrissend en reizen heeft me doen inzien wat mijn purpose is, oftewel doel in het leven. Ik geloof in de Japanse invulling van eenieders bestemming, ikigai. Bij ikigai komen vier elementen samen: doen waar je goed in bent, waar je van houdt, waar je anderen mee helpt en waar je geld mee verdient. Die magische combi vinden gun ik iedereen.

Ondernemerschap en corporate ervaring in m'n rugzak

Mijn carrière heb ik afgetrapt in een corporate omgeving, bij zowel een bureau als een bestemming (VisitNorway) maakte ik kennis met het bedrijfsleven en de semi-overheid. Komend uit een ondernemersfamilie bleek de lokroep van ‘zelf doen en zelf creëren’ toch onweerstaanbaar. Ik ga inmiddels mijn 8ste jaar als ondernemer in en ken de rush van iets bouwen, de energie die nodig is om van een droom een business te maken en de ups & downs die erbij horen. De inzichten en ervaringen die ik als ondernemer opdoe zitten in m’n rugzak. De inzichten die ik meegeef vanuit Tessa. hebben daarom altijd een pragmatische insteek. Mijn Twentse komaf zorgt voor een dosis nuchterheid die het vakgebied trendwatching heel concreet kan maken.

Mensen en merken handvatten geven is waar mijn kracht zit. In 2011 richtte ik daarom Cherry LAB op: samen met experts zorgen we ervoor dat mooie verhalen van merken en bestemmingen het juiste publiek bereiken door ze onder de aandacht te brengen bij journalisten en influencers. Het Storymakers Event (5 maart) brengt jaarlijks zo’n ±45 merken en de top ±100 online influencers  samen in Amsterdam. Bestemmingen, merken en pr-bureaus inspireren elkaar hier op een dag vol trends, netwerken en kennisuitwisseling.

De wereldbol als inspiratiebron

Mijn inspiratie haal ik uit de landen die ik bezoek en de mensen die ik ontmoet. Reizen heeft een paradoxale kant die mij fascineert. Aan de ene kant verruimt het je blik en verbeter je meestal de lokale welvaart. Aan de andere kant vervuilt reizen het milieu aanzienlijk en is zoiets als massatoerisme voor niemand goed. Om een beperkte voetafdruk achter te laten en zoveel mogelijke positieve betekenis te geven aan de natuur en cultuur en de mensen en dieren bij wie ik te gast ben, reis ik daarom zoveel mogelijk local. Op lokale wijze slapen, eten, je vervoeren en plekken ontdekken is beter voor daar en geeft mij tegelijkertijd een bijzondere ervaring. Een win-win dus! Betekenisvol reizen is voor mij de belangrijkste reistrend van het jaar 2018. Zie ook: Nu.nlTrouw en Telegraaf.

In 2018 zet ik mijn ikigai in om hand in hand met mensen en merken trends te ontdekken, te omarmen en voor hen te laten werken. Geef je me een seintje als jij en je organisatie klaar zijn voor het avontuur?

Tessa aan de Stegge